1. Home
  2. Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger

Beroepsopleiding zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger

 

Een nieuwe lessenreeks start in september 2018.

Je kan een infosessie bijwonen.

 

 

 

Voetverzorger

In de modules voetverzorging verwerf je een stevige theoretische onderbouw van weefselleer en anatomie in het kader van de voetverzorging. Je leert eveneens een behandelinsplan invullen om een volledige voet- en nagelverzorging uit te voeren. Je leert de verschillende mogelijkheden van manuele nagelverzorging, een voetcrème inmasseren, de behandeling uitvoeren op basis van elementaire kennis van nagel, huid, producten en materialen en de behandeling flexibel aan te passen aan de invloeden ervan op de nagel.

 

Cursus zelfstandig gespecialiseerd voetverzorgerJe leert nagelverzorging manueel en met apparaten uitvoeren, je leert voetmassage en ook de techniek ter voorkoming van het ingroeien van nagels. Je leert de behandeling uitvoeren op basis van kennis van nagel, huid en voet en hun anomalieën, van lichaamsstelsels, fysiologie, cosmetische producten, farmaceutische hulpmiddelen, materialen en apparaten.

 

Je leert ook verbanden en specifieke verzorgingstechnieken toepassen in het kader van voetverzorging en, waar nodig, de behandeling aan te passen.

 

pijl boven2

 

 

 

Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger

Als je alle modules van voetverzorger hebt afgerond, kan je deze specialisatiemodule aanvatten.

 

In deze module leer je een volledige voetverzorging uitvoeren. Je verwerft de nodige kennis voor het toepassen van verschillende orthonyxie-, onychoplastie- en orthoplastietechnieken en van verschillende verbandtechnieken en leert deze technieken toepassen.

 

Je leert een aangepaste toepassing kiezen op basis van voetonderzoek en anamnese en leert de klant op een duidelijke en correcte manier informeren over de verzorging. Je leert ook overleggen en samenwerken met andere disciplines. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd.

 

Na het slagen voor deze module behaal je het certificaat zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger.

Samen met algemene vakken kan de opleiding leiden tot een diploma secundair onderwijs.

 

pijl boven2

 

 

Diploma secundair

Heb je geen diploma secundair onderwijs, dan kan je de opleiding zorgkundige combineren met algemeen aanvullende vakken. Hiervoor kan je les volgen in Meise. Je kan de vakken spreiden over verschillende semesters.

 

Meer informatie vind je op de pagina diploma secundair.

 

pijl boven2

 

 

Traject

De lessen gaan door op dinsdag- en donderdagavond van 18.30 u tot 22.00 u. De lessenreeks omvat 3 semesters:

  • Sem 1: 6/09 – 29/01
  • Sem 2: 31/01 – 25/06
  • Sem 3: schooljaar 2019 – 2020

Je studeert af in januari 2020.

Traject voetverzorging

 

pijl boven2

 

 

Tewerkstelling

Als voetverzorgster werk je in een schoonheidssalon, als zelfstandig voetverzorgster heb je je eigen praktijk en ben je een belangrijke schakel in de interdisciplinaire samenwerking met podologen, artsen, schoonheidsspecialisten, orthopedisch schoentechniekers, verpleegkundigen en mensen werkzaam in de thuiszorg.

 

pijl boven2

 

 

Toelatingsvoorwaarden

Voor voetverzorging is geen voorkennis vereist

Prijs: € 1,5 per lestijd

 

pijl boven2

 

 

Contact

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Sandy Van Asbroeck (sandy.vanasbroeck@cvomj.be), coördinator van de opleiding.

Tel: 02/892 24 13 op maandag (8u - 14u), donderdag (8u-14u) en vrijdag (8u-14u)

 

pijl boven2